0

Murad Ertaylan, edebiyat krallığının topraklarına kattığı 16 yeni öyküyle bayrağını dünyanın öbür ucunda da olsa dalgalandırmaya devam ediyor. Bu kitapta bize sunduğu hikâyelerin tamamı her ne kadar yazarımızın 2009 senesinde yerleştiği Avustralya’da kaleme alınmışsa da henüz yeni kıtasından fazla iz yok yazılarında, anlattıklarının tamamı bizden. Bu coğrafyada olmuş veya olabilecek olayları kimi zaman eğlenceli kimi zaman duygusal bir dille aktarıyor. Okudukça anlıyoruz ki, kurmacayı bir sanattan ziyade bir oyun alanı olarak algılıyor ve gerçeklikle hayal gücünü harmanlamaktan keyif alıyor. Belki de onu, bu yaklaşım farklı kılıyor.

Sözü kendisine bırakalım ve Kim O? isimli yapıtının yaratma sürecini öğrenelim.

“Benim bünyemde yazma uğraşın yansımaları epeyce inişli çıkış olur. İlham perisinin ayak seslerini duyabilmek adına her an tetikte olmak, umulmadık bir anda gelen güzel bir cümleyi unutmadan ve de rahatsız edilmeden aktarabilmek bile yeterince zorluyken üstüne bir de yazılanları bastırmak gibi zorlu bir yolu seçenlerin vay haline!

imin, kın, babamın ve de editörümün desteği olmasa, benim de bu vahşi ormanın derinliklerinde kaybolmam an meselesiydi. Onlardan aldığım güç ile bu satırları kaleme alma şansına sahip oldum. Biliyorum ki, bu kitabın son cumlesini tamamladıktan sonra ulaşılan rahatlama ve tatmin duygusu yerini hemencecik, daha iyisini yapma arzusuna ve buna bağlıolarak da strese bırakacak. Göstereceklerine emin oldugum sabır ve aşılayacakları umut için her birine peşinen teşekkür ediyorum.

Kurgu metinler üretmek her ne kadar hayal gücünün zenginliğine bağlıymış gibi düşünülse de insan ister istemez kendi zihninin derinlikliklerinde dolaşmak zorunda kalıyor ve bu gezintiler çoğu zaman şaşırtı keşiflerle sonuçlanıyor. Bildiğimi unuttuğum detayları hatırladıkça mutlu oluyor ve daha ileri gitmek için cesaretleniyorum. Benim yazarken aldım keyfin bir parçası bile hissedebilirseniz okurken, ne mutlu bana. Yeni öykülerde buluşuncaya kadar edebiyat dolu günler dilerim.”

Kim O?, belli baş internet kitapçılarından isteğe göre karton kapaklı bası olarak, veya elektronik formatta temin edilebilir.

“Birden bire dank etti ki, bardağın ne kadarının dolu olduğunun aslında hiç önemi yok. Asıl mesele, bardağın içinde ne var? Bu keşfim hoşuma gitti ve oğlum yanımda değilken geçen zamanımı olduğu gibi kaydetmeye karar verdim.” – Bardağın İçinde Ne Var? öyküsünden

 

Murad Ertaylan,

 

Leave a Comment

İlgili İçerikler